Köpa skog

Att köpa en skogsfastighet börjar med förberedelser. Du behöver fundera på frågor som storlek på fastigheten, vilken typ av fastighet det är, var den ska vara belägen och inte minst vad den får kosta. Här har vi därför samlat några tips till dig som är intresserad av att köpa en skogsfastighet.

Fastigheter med skog omsätts inte så ofta vilket gör att det ibland kan ta lång tid innan det kommer någon lämplig skogsfastighet till salu, framförallt om du letar inom ett snävt sökområde. Vill du ha fler salufastigheter att välja på kan du behöva leta över ett bredare geografiskt område.

Skogsbruk

Skogsbruk betyder långa omloppstider och det innebär att du kommer att ta vid den tidigare ägarens skogsbruk. Det är också din utgångspunkt när du sedan ska planera skötsel av befintliga skogsbestånd på fastigheten. Den tillhörande skogsbruksplanen ger dig en överbryggande information och följer med fastigheten mellan ägare. 

Hur finansieras ett skogsköp

För ett skogsköp är priset inte alltid detsamma som vad det faktiskt kommer att kosta dig, eller vad du behöver låna. Skog är en näringsfastighet, vad och hur du betalar fastighetsköpet kommer att bero på viken skog som växer där.
Skogsfastigheter finansieras inte bara av egen kontantinsats och banklån. Skog finansieras ofta med tre komponenter: företaget, egen kontantinsats och banklån. 

När det finns en intressant fastighet till salu går det att ta reda på vilka möjligheter just det skogsbruket erbjuder. Här kan fastighetsmäklare som är experter på skog svara på dina frågor och hjälpa dig framåt. 

Lycka till med ditt skogsförvärv!
 

Kontakta oss

Vi på Norra Skog Fastighetsförmedling har en mångårig, bred erfarenhet och är specialister på förmedling av skogsfastigheter.

Kontakta oss så hjälper vi dig med din fastighetsaffär!

Våra mäklare

Skog till försäljning

Här hittar du alla våra skogsfastigheter som är ute till försäljning just nu. Våra fastighetsmäklare är specialister på just skogsfastigheter och hjälper dig tryggt genom hela försäljningsprocessen.

Läs mer