Köpa skogsfastighet

Att köpa en skogsfastighet börjar med förberedelser. Du behöver fundera på frågor som storlek på fastigheten, vilken typ av fastighet det är, var den ska vara belägen och inte minst vad den får kosta. Här har vi därför samlat några tips till dig som är intresserad av att köpa en skogsfastighet.

Fastigheter med skog omsätts inte så ofta vilket gör att det ibland kan ta lång tid innan det kommer någon lämplig skogsfastighet till salu, framförallt om du letar inom ett snävt sökområde. Vill du ha fler salufastigheter att välja på kan du behöva leta över ett bredare geografiskt område.

Skogsbruk

Skogsbruk betyder långa omloppstider och det innebär att du kommer att ta vid den tidigare ägarens skogsbruk. Det är också din utgångspunkt när du sedan ska planera skötsel av befintliga skogsbestånd på fastigheten. Den tillhörande skogsbruksplanen ger dig en överbryggande information och följer med fastigheten mellan ägare. 

Hur finansieras ett skogsköp

För ett skogsköp är priset inte alltid detsamma som vad det faktiskt kommer att kosta dig, eller vad du behöver låna. Skog är en näringsfastighet, vad och hur du betalar fastighetsköpet kommer att bero på viken skog som växer där.
Skogsfastigheter finansieras inte bara av egen kontantinsats och banklån. Skog finansieras ofta med tre komponenter: företaget, egen kontantinsats och banklån. 

När det finns en intressant fastighet till salu går det att ta reda på vilka möjligheter just det skogsbruket erbjuder. Här kan fastighetsmäklare som är experter på skog svara på dina frågor och hjälpa dig framåt. 

Våra mäklare

Charlotta Rosell Sundström

Mäklare

Clas Tjäder

Mäklarchef

Emil Lundström

Mäklare

Mathias Hagman

Mäklare

Per Stadling

Mäklare

Peter Olsson

Mäklare

Thomas Simensen

Mäklare

Fastigheter till salu

För dig som vill sälja skog

Låt oss göra din fastighetsförsäljning enkel och lönsam. Från kostnadsfri värdering till smidiga förhandlingar och kontraktsförfaranden, guidar vi dig genom varje steg.