Ett riktigt sommar paradis

Unik möjlighet att förvärva en härlig sommargård på Ön Holmön. Här har du möjlighet att bo permanent eller nyttja gården sommartid. Här finns gårdshus, extra boningshus, gäststugor, ladugård, del i sjöbod och båtplats vid havet. Skogsmark och inägor angränsande till gården.

Snabbfakta

Fastighetsbeteckning
UMEÅ HOLMÖN 2:8, 6:4, 8:8 & 8:46
Prospekt Prospekt
Totalareal
48.2 ha
Skogsmark
32 ha
Virkesförråd
4855 m3sk
2 100 000 kr

Bilder

Om fastigheten

Köp din sommar gård nu och njut av din kommande sommar semester 2024. Den vackra gården är belägen på ön Holmön några mil norr om Umeå. Här får du natur och havet som granne & en plats för rekreation och återhämtning. Möjlighet att bo permanent eller nyttja gården som ett härligt sommarboende. På gården finns ett rymligt gårdshus med ett gammeldags "lantkök" och en vacker matsal. Gårdshuset inrymmer 5 r o k samt 2 st alkover. Här finns även en före detta bagarstuga som byggts om till ett väldisponerat boningshus om 4 r o k. Förutom gäststugor vilka erbjuder gott om plats för släkt o vänner finns även en ladugård, del i sjöbod och båtplats vid havet. Landareal om ca 48 ha fördelat på Skogsmark och inägor. Jakträtt & fiskerätt. Välkommen att boka in dig på en allmän visning.
Fastighetsuppgifter

Gårdshus

Gårdshus Typ av byggnad: Småhusbyggnad lantbruk Byggnadsår: 1909 Senast Renoverad: Ny el i delar av huset under 1990-talet. Skorsten i salen är riven på övervåningen i samband med att man plåtskodde skorsten ca 2005. Skorsten nummer två har man glidgjutits insidan under 2000-talet. Taxeringsvärde: 217 000 SEK Värdeår: 1929 Boyta: 92 m². Antal rum: 5 rok, varav 2 sovrum. Entré: Yttre hall med trapp till övervåningen. Inre hall med garderob samt golvbeklädnad av plastmatta. Tidsenligt rymligt lantkök med golvlucka till Jordkällare. Köket är utrustat med skafferi, bänkspis med två plattor och ugn. Kyl/frys samt vedspis och spispanna vilken är kopplad till den vattenburna uppvärmningen i del av huset. Vardagsrum med golvbeklädnad av plastmatta samt separat garderob vilken angränsar till den mycket vackra salen. Salen har en vacker golvbeklädnad av breda tiljor samt väggbeklädnad av tidsenlig tapet. I salen finns en öppenspis vilken ej går att nyttja för eldning då skorsten saknas efter utförd ombyggnation. Övervåning: Möblerbar hall som ansluter till det öppna allrummet. Från allrummet tar du dig till badrum och de intilliggande sovrummen. Allrummet har en synlig timmerstomme och ett vackert trägolv. Badrum med golvbeklädnad av klinker och väggbeklädnad av våtrumstapet/kakel. Badkar/handfat och toalett. (Badrummet nyttjas ej, vatten bortkopplat) Sovrum nummer två med intilliggande sovalkov. Rummen är troligen tilläggsisolerade och har uppreglat golv och golvbeklädnad av plastmatta. Förråd med möjlighet att konverteras och nyttjas till sovalkov. Bjälklag: Trä Fasad: Stående träpanel Fönster: Enkelglasfönster med innan fönster Grund: Torpargrund Utvändiga plåtarbeten: Galvaniserad målad plåt Stomme: Trä/timmer Takbeklädnad: Plåt Utvändiga plåtarbeten: Galvaniserad målad plåt Vatten och avlopp Vatten: Enskilt vatten (Vatten hämtas i byn, vatten avslaget till huset). Avlopp: Utedass och gråvatten till enkelt avlopp Uppvärmning Ved/el/vedspis Ventilation Typ: Självdrag Skorsten Skorsten nummer ett i (kök) behöver provtryckas innan nyttjande. Skorsten nummer två ej brukbar efter ombyggnation av plåttak. Energideklaration Status: Energideklaration behövs ej.

Fd.Bagarstuga

Bostadshus med grund av torpargrund. Takbeklädnad av plåt samt hängrännor och stuprör av målad plåt. Fönster av 2-glas kopplade. Huset tillbyggt ca 1975-1978. Fasad av stående träpanel. Uppvärmning via vedspis/braskamin & el-radiatorer. Enskilt vatten samt gråvatten till enkelt avlopp. Utedass. (Vatten hämtas i byn, vatten avslaget till huset). 3 r o k varav 2 st sovrum och ett sovloft. Boarea ca 70 kvm (säljarens upplysning/ej uppmätt) Planlösning: Entré: Hall med golvbeklädnad av plastmatta. Kök med trävita köksluckor och golvlucka till jordkällare. Köket är utrustat med Kyl/frys/vedspis, bänk el-spis med varmlufts ugn och två spisplattor/köksfläkt samt bakugn. Sovrum med golvbeklädnad av trä. Vardagsrum med värmande braskamin(contura) och golvbeklädnad av trä. Trapp till sovloft från vardagsrum. För att ta dig till sovrum nr 2 och tillbyggnationen passerar du genom vardagsrummet. Sovloft med något lägre takhöjd samt dörr till oinredd vind. Möjlighet att inreda och förlänga sov loftet. Golvbeklädnad av trä i sovloftsdel. Tillbyggnation 1975-78: Hall med utgång till markplan och soldäck/altan. Sovrum med två garderober. Badrum med väggbeklädnad av våtrumstapet och golvbeklädnad av våtrumsmatta. Badrummet utrustat med separet (el-driven) handfat och duschplats.

Ladugårdsbyggnad

Ladugårdsbyggnad med takbeklädnad av galvaniserad omålad plåt samt fasad av stående träpanel. Grund av torpargrund samt delvis gjuten platta. Byggnaden inrymmer ett förråd som tidigare utgjorde ett stall. Förråd/vagnsbod. Snickarverkstad med el- 3-fas. Vedbod. Utedass.

Lekstuga

Lekstuga.

Härbre

Härbre med stomme av timmer samt takbeklädnad av plåt. Grund av torpargrund.

Gäststuga nr 1

Trivsam timrad gäststuga med takbeklädnad av plåt. Grund av torpargrund. Byggnaden har en mindre braskamin och plats för 4 bäddar.

Gäststuga nr 2

Trivsam timrad gäststuga med takbeklädnad av plåt. Grund av torpargrund. Byggnaden har plats för 4 bäddar.

Båthus

Båthus med takbeklädnad av plåt samt grund av torpargrund. Byggnaden samägs med annan markägare och byggnaden är belägen ca 10 min från gården.

Information om registerfastigheten Umeå Holmön 8:46

Fastigheten är en småhus enhet med med taxeringskod 213. Tomtmark med ett byggnadsvärde mindre än 50 000kr. Senaste taxeringen 2021 med ett markvärde om 91 000kr. Landareal 1740 kvm. På fastigheten finns en enklare byggnad/övernattningskoja. Vatten/el och avlopp saknas.

Sjöbod

Med en härlig cykeltur eller en gångpromenad tar du dig smidigt ned till sjöboden där båtplats finns. Sjöboden delas med en annan markägare. Sjöboden har en takbeklädnad av plåt och fasad av stående träpanel. Grunden är torpargrund och byggnaden nyttjas som förråd och redskapsbod.

Förvärvstillstånd

Förvärvstillstånd krävs för fysisk person samt alltid för Juridiskperson. För fysiska personer som förvärvar en fastighet inom glesbygdsområde är avgiften 4 600 kronor. För juridiska personer som förvärvar en fastighet från fysisk person eller dödsbo är avgiften 7 100 kronor.

Fiske

Säljaren upplyser att fiskerätt följer fastigheten.

Jakt

Fastigheten ingår i Holmöns Älgskötselområde som utgör ca 5300 ha. Jakträtten är muntligen upplåten till nyttjanderättshavare. och övergår på ny ägare 2024-07-01.

Naturvärden

För mer information se skogsbruksplanen.

Fastighetsgränser

Fastighetens gränser kan vara bristfälligt uppmarkerade. Säljaren svarar ej för ytterligare uppmarkering av dessa.

Visning

Ingen organiserad visning av skogsmarken kommer att genomföras av mäklaren. En intressent får på egen hand eller genom underkonsult besiktiga markerna. Visning av brukningscentrum/gårdsbild kommer att ske genom allmän visning. Visningen kommer att utannonseras på Hemnet med förhandsanmälan. Vederbörlig hänsyn bör tas till intilliggande fastighetsägare, boende, jakt och rekreation. -Välkommen att boka in dig för visning. För att ta sig till gården behöver du boka in dig på vägfärjan som avgår från fastlandet Norrfjärden i god tid innan utsatt visningstid. Det finns få platser för bilar så är det fullbokat rekommenderar jag dig att ta med en cykel och hjälm samt lämna bilden vid parkering på fastlandet. För att se tidtabell gå in på : https://www.trafikverket.se/resa-och-trafik/trafikinformation/farjetrafik/holmoleden/ Holmöleden går mellan Norrfjärden och Holmön i Kvarken norr om Umeå. Färjeledens längd är 10000 meter och överfartstiden är 45 minuter. Resan med vägfärjan är avgiftsfri. (Information från trafikverket)

Skogsuppgifter

Enligt skogsbruksplanen finns ett virkesförråd om 4 855 m3 sk varav "S1 & S2-skog utgör 1813 m3sk. Trädslagsfördelningen är tall 44%, Gran 53% och 3 % löv. Fastighetens medelbonitet är beräknad till 3,3 m3sk/ha. Fastigheten har en tyngd på G1-skog och slutavverkningsbar skog. den produktiva landarealen utgör 37,1 ha och ger ett medeltal om 131 m3sk/ha.

Köparens undersökningsplikt

Köparen har ett ansvar att undersöka fastigheten och dess byggnader. Skogsbruksplanen är upprättad med för skogsbruksplanläggning gängse metoder och kan därför vara behäftad med osäkerhet i angivna uppgifter. Uppgifter bygger på stickprovsinventeringar och avvikelser i såväl enskilda bestånd som för helheten kan förekomma. Lämnade uppgifter ska ses som ett stöd för köparens undersökning. Det åligger köparen själv att kontrollera uppgifterna i skogsbruksplanen & besiktiga fastigheten och dess byggnader.

Taxeringsvärde

Taxeringsvärde mark: 1556000 SEK
Taxeringsvärde byggnad: 252000 SEK
Totalt taxeringsvärde är: 1808000 SEK
Taxeringsvärdet är: Fastställt
Taxeringsår: 2023
Fastigheterna Umeå Holmö 2:8, 6:4 och 8:8 är samtaxerade. Landarealen enligt fastighetstaxeringen av registerfastigheten Umeå Holmö 2:8, är 270830kvm = ca 27 ha. Landarealen enligt fastighetstaxeringen av registerfastigheten Umeå Holmö 6:4, är 180577kvm = ca 18 ha. Landarealen enligt fastighetstaxeringen av registerfastigheten Umeå Holmö 8:8, är 30520kvm = ca 3 ha.
I detta ingår följande taxeringsvärden:
Skogsimpediment: 34000 SEK
Skogsmark: 1321000 SEK
Åkermark: 21000 SEK
Småhusmark lantbruk: 180000 SEK

Typkod

120 Lantbruksenhet bebyggd

Inteckningar

Rättigheter och belastningar

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:45

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN FS:37

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:57

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:40

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN FS:38

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:44

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:55

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:47

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:59

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:49

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:52

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:60

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:14

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:53

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:56

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:54

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:46

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:42

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:71

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:51

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:58

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:4

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:34

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:48

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:50

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:35

Samfällighet

UMEÅ HOLMÖN S:70

Kostnader

Välkommen att kontakta ansvarig fastighetsmäklare om du vill ha hjälp med att upprätta en boendekostnadskalkyl.

Driftkostnad

Total driftskostnad: 12857 SEK/år

I detta ingår följande kostnader:
Renhållning: 1426 SEK/år
Försäkringskostnad: 5399 SEK/år
Sotning: 2100 SEK/år
Väg: 100 SEK/år
Fastighetsskatt/avgift: 2393 SEK/år

Betalningsvillkor

10 % av köpeskillingen erlägges kontant som handpenning vid kontraktstecknandet och resterande senast vid tillträdet.

Anmäl intresse

Ange på formen +46701234567 utan streck eller mellanslag

Liknande fastigheter